Wat houdt het teamconcept in en wie doet wat?

Specialisten

Tandheelkunde heeft zich de laatste jaren zo ontwikkeld dat niet alle behandelingen door een persoon optimaal kunnen worden uitgevoerd. Dat betekent dat er allerlei specialisten zijn gekomen die deelbehandelingen uitvoeren, bijvoorbeeld een tandarts-implantoloog die implantaten plaatst.

 

Optimaal resultaat

Maar ook aan de andere kant kunnen bepaalde behandelingen worden gedelegeerd naar een hulpkracht die zich heeft gespecialiseerd in een bepaalde verrichting. Dat doen wij bijvoorbeeld bij vullingen. De behandeltijd kan daardoor verlengd worden, wat een optimaal resultaat tot gevolg heeft. Hierdoor komt tijd vrij voor de tandarts die dan behandelingen kan uitvoeren die in zijn handen het beste zijn. De patiënt vaart daar wel bij.

 

Tandarts blijft eindverantwoordelijk

Het eindresultaat bestaat uit hoogwaardige tandheelkunde dat in een teamconcept tot stand komt. Maar altijd is het de tandarts die de regie en eindverantwoordelijkheid houdt.

 

Nascholing

Tandartsen en hulpkrachten (het behandelteam) besteden met elkaar honderden uren aan nascholing. Zo word je altijd behandeld volgens de laatste inzichten en met de best beschikbare materialen en technieken.

 

Lees meer over de verschillende specialismen in onze tandartsenpraktijken.