Tandenpoetsen met kinderen

Ook voor kinderen is tweemaal per dag twee minuten de tandenpoetsen belangrijk. Meestal willen kinderen al op zeer jonge leeftijd zelf hun tandenpoetsen. Dat is prima. Ze doen dit alleen nog niet overal even goed. Goed tandenpoetsen gaat niet vanzelf, dat moet een kind leren.

 

Kies de juiste tandenborstel

Gebruik bij kinderen een tandenborstel met een kleine borstelkop met zachte haren en bij voorkeur met een lange steel. Zo kom je overal makkelijk bij. Kinderen vanaf drie jaar kunnen ook elektrisch poetsen. Er zijn speciale kinderborsteltjes. Die zijn kleiner en daarom geschikt voor de kindermond.

 

Tot tien jaar: napoetsen

Kinderen tot ongeveer tien jaar maken hun tanden en kiezen nog niet echt goed schoon. Poets daarom de tanden en kiezen bij kinderen tot die leeftijd tenminste eenmaal per dag na. Met het napoetsen maak je tevens duidelijk hoe belangrijk deze dagelijkse verzorging is. Zo wordt tandenpoetsen een goede gewoonte. Ook na het tiende jaar blijft het belangrijk om het tandenpoetsen te begeleiden en te controleren.

 

Poetsvolgorde

Hou een vaste volgorde aan als je de tanden van jouw kinderen poetst. Zo is de kans klein dat je tanden of kiezen vergeet te poetsen.

 

Folders gerelateerd aan "Tandenpoetsen met kinderen"