Behandeling met injectables

Een goed verzorgd gebit hoort bij een goed verzorgd uiterlijk. Daarom bieden onze gecertificeerde artsen zowel tandheelkundige als cosmetische behandelingen met injectables aan. Het betreft het gebruik van injectables als botuline toxine (wat ook wel botox genoemd wordt) en fillers, om je een zo compleet mogelijk pakket aan service aan te kunnen bieden.

 

Wie voert de behandelingen uit?

De behandelingen worden uitgevoerd door cosmetisch arts Maarten Façee Schaeffer, een vooraanstaand arts op dit gebied. Maarten Façee Schaeffer behaalde in 2011 zijn artsexamen aan de Vrije universiteit van Amsterdam. Hij heeft daarna 4 jaar bij de afdeling orthopedie gewerkt in het Onze lieve vrouwen gasthuis en het Sint Lucas Andreas ziekenhuis te Amsterdam. In 2015 besloot hij de opleiding tot cosmetisch arts te volgen en is in 2017 een van de eerste officieel afgestudeerde cosmetische artsen van Nederland.

Dokter Maarten Façee Schaeffer is gecertificeerd lid van de Nederlands Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) en BIG-geregistreerd arts. Zijn BIG registratienummer is 09915127801.

 

Waarom injectables?

Ons uiterlijk verandert wanneer wij ouder worden onder invloed van stress, bepaalde eet-­ en drinkgewoonten, roken, zon, een tekort aan slaap enzovoorts. Al deze factoren laten hun sporen achter, waardoor we last krijgen van volumeverlies van het gezicht, rimpels, fijne lijntjes boven de lip, kraaienpootjes of een doffe huid. Huidveranderingen is een normaal proces, maar er ontstaan ook veranderingen die we graag zouden willen tegengaan. Dit kan door middel van injectables zoals fillers en botuline toxine en huidverbeteringsproducten zoals skinboosters.

Fillers zijn producten die bestaan uit een zachte gel, meestal op basis van hyaluronzuur, een stof die van nature in de huid voorkomt en volkomen veilig is. De filler wordt onder de huid ingebracht met behulp van een heel dun naaldje. Met injectables kan de cosmetisch arts de natuurlijke balans in het gezicht weer herstellen door het volumeverlies op te vullen. Het resultaat is niet blijvend, maar houdt lang aan.

Botuline Toxine of Botox is een stof die al vele jaren wordt gebruikt in de geneeskunde. Bij rimpels zoals de fronsrimpel en de kraaienpootjes ligt de oorzaak in een verhoogde spieractiviteit onder de huid. Voor deze rimpels is het gebruik van Botuline Toxine effectiever dan fillers.

Met behulp van Botuline Toxine wordt de samentrekking van de spier tijdelijk verminderd en zullen rimpels afnemen. Daarnaast wordt het ontstaan van nieuwe rimpels tegengegaan. Het effect van Botuline Toxine houdt 3-6 maanden aan, maar wanneer het vaker herhaald wordt, kan het uiteindelijk wel 6-9 maanden resultaat geven. Een behandeling kan probleemloos worden herhaald.

 

Medische toepassing binnen de tandheelkunde

Tandenknarsen is een groeiend probleem, met een aantal grote nadelige gevolgen. Ten eerste treedt abnormale slijtage op van het gebit, waarbij de tanden steeds korter worden. Daarnaast kunnen tanden en kiezen door de kracht van het tandenknarsen zelfs intern worden beschadigd, waardoor tandheelkundige behandelingen noodzakelijk zijn. Door de overbelasting kunnen tevens pijnlijke kaakgewrichten en soms zelfs hoofdpijn ontstaan. Tot slot kan het dikker worden van de kaakspier een cosmetisch probleem geven.

Botuline Toxine verlaagt de spierspanning in de kaakspieren en werkt hiermee preventief voor het probleem van tandenknarsen. Grote tandheelkundige behandelingen kunnen zo worden voorkomen en een harde kaaklijn wordt verzacht.

 

Cosmetische toepassing binnen de tandheelkunde

De mond is een heel belanrijk onderdeel van ons gezicht. Het gebit vormt hierin een geheel met de lippen, de neusplooien en de lachrimpels. Wilt u uw stralende gebit nog beter laten uitkomen? Met behulp van fillers kan een subtiele lipvergroting worden gerealiseerd. De lippen worden geaccentueerd en zullen zachter en gladder aanvoelen. Ook kunnen rimpels en plooien worden opgevuld en bijvoorbeeld een asymmetrie van de mondhoek kan worden hersteld om zo de contouren van het gezicht te verfraaien.

Deze veilige en nagenoeg pijnloze behandelingen zorgen voor een subtiele verbetering, waarbij een natuurlijk resultaat altijd voorop staat. Het resultaat van een bezoek aan de tandarts is met een dergelijke aanvullende behandeling helemaal compleet.

YourFACE maakt gebruik van de tijdelijke fillers Restylane en Emervel op basis van het veilige hyaluronzuur en van het Botuline Toxine Azzalure. De hyaluronzuren worden afgerekend in milliliter en de Botuline Toxine in zogenaamde regio’s.

 

Voor meer informatie en prijzen.