Tandarts voor orthodontie

Orthodontie is het corrigeren en optimaliseren van de stand van het gebit. Dat is nuttig, want een regelmatig gebit maakt meer kans om gezond te blijven en zorgt dat iemand goed kan bijten, kauwen en praten. Een symmetrisch gebit met rechte tanden is bovendien een mooi gezicht. Ook dat is een goede reden om iets aan de stand van tanden en kiezen te doen. Want wie wil er nu niet een lach voor het leven?

Om de stand van tanden en kiezen te veranderen maakt de orthodontist van beugels.

Insignia 

In onze praktijken gebruikt de tandarts voor orthodontie voor het ontwerpen en plaatsen van beugels het geavanceerde Insignia-systeem. Insigina gebruikt 3D-technieken en op maat gemaakte slotjes en draden voor het creëren van de perfecte lach. Door deze techniek kun je van tevoren zien wat het resultaat van de behandeling zal zijn. Daarvoor maakt de tandarts voor orthodontie bij een eerste afspraak een analyse van jouw gezicht en een afdruk van jouw gebit. Die afdruk wordt gedigitaliseerd en samen met de foto’s van je gezicht omgezet in een 3D-model. Met dat model bepalen we de ideale positie van jouw tanden en kiezen, rekening houdend met de persoonlijke kenmerken van je gezicht.

Elk slotje individueel ontworpen

Als de gewenste positie van jouw tanden en kiezen is bepaald, worden de individuele brackets (slotjes) en draden door de Insignia precies op maat ontworpen. Elk slotje is uniek, zoals ook elke tand uniek is. De exacte positie van de brackets wordt door de computer berekend. Als de op maat gemaakte slotjes klaar zijn, worden ze heel precies door de tandarts of assistent op jouw tanden en kiezen geplaatst met behulp van de bijbehorende mal. De 3D-sturing in de brackets zorgt er vervolgens voor dat elke individuele tand nauwkeurig en efficiënt naar de gewenste positie wordt begeleid.

Wil je graag rechte tanden maar geen slotjesbeugel?

Kies dan voor de onzichtbare beugel van Invisalign. De Invisalign beugel bestaat uit een reeks van dunne, comfortabele transparante bitjes (aligners) die speciaal voor jou op maat worden gemaakt. Het grote voordeel is dat de beugel ook uit kan. Ideaal om je tanden goed te kunnen poetsen en als je een belangrijke afspraak hebt.

 

Hier lees je meer over Invisalign.

Voor wie is de tandarts voor orthodontie?

De beste leeftijd voor orthodontie is tussen de tien en vijftien jaar. Op die leeftijd kan de groei van de kaak nog beïnvloed worden en kan er gebruik worden gemaakt van de ruimte die tijdens het wisselen vrijkomt. Maar ook bij volwassenen kan een beugel nog het gewenste resultaat opleveren.

Of behandeling mogelijk is, hangt vooral af van de kwaliteit van de tanden en de conditie van het tandvlees, het omgevende bot en weefsel. Neem contact op met jouw eigen Tandheelkunst-tandarts om te bespreken wat de mogelijkheden zijn in jouw persoonlijke situatie.