Tanderosie

Tanderosie is het oplossen van het tandglazuur door zuurinwerking. Het is een sluipend proces dat niet gemakkelijk te herkennen is. Daarom is voorkómen van het allergrootste belang. Wanneer tanderosie niet wordt bestreden, kunnen de zuren het tandglazuur en vervolgens zelfs het blootliggende tandbeen oplossen.

 

Tanderosie komt steeds vaker voor

De laatste jaren zijn de voedingsgewoonten sterk veranderd. Er worden meer en vaker zuurhoudende fris- en sportdranken en vruchtensappen gedronken. Hierdoor komt tanderosie steeds vaker voor, ook bij kinderen.

 

Tanderosie voorkomen

Om tandersosie te voorkomen is het belangrijk dat je bewust omgaat met eten en drinken. Het gaat bij tanderosie namelijk niet alleen om hoevéél zure producten je eet en drinkt, maar vooral om de manier waarop. Hoe vaker je dat doet en hoe langer je zure producten in jouw mond houdt, hoe groter de kans op tanderosie is.

 

Speeksel beschermt jouw gebit tegen tanderosie

Het speeksel in jouw mond neutraliseert de zuren uit voedsel en dranken. Als je minder speeksel produceert kun je daarom extra gevoelig zijn voor tanderosie. Sommige medicijnen of bepaalde ziekten kunnen de speekselproductie remmen.

 

Folders gerelateerd aan "Tanderosie"