Flossen

Tandenpoetsen is de basis van een goede mondhygiëne. Met een elektrische tandenborstel kun je tandplak beter verwijderen dan met een gewone tandenborstel. Doordat de elektrische tandenborstel de juiste poetsbeweging maakt, kun jij je concentreren op de plaatsing van de borstelkop in de mond. Er zijn verschillende soorten elektrische tandenborstels.

 

Tandplak verwijderen

Op en tussen de tanden en kiezen ontstaat tandplak. Om jouw mond gezond te houden, moet je dit nauwelijks zichtbare, wit-gelige laagje verwijderen. Wanneer je de tandplak niet regelmatig weghaalt, kunnen de bacteriën tandvleesontsteking en gaatjes veroorzaken. Voor het verwijderen van de tandplak kun je flossdraad, tandenstokers of ragers gebruiken.

 

Voorkom tandsteen en ontstoken tandvlees

Als je tandplak niet verwijdert, kan deze hard worden en verkalken tot tandsteen. Aan tandsteen hecht zich makkelijk weer nieuwe plak. Het tandvlees kan steeds meer ontstoken raken.

 

Flossdraad, tandenstokers of ragers?

Welk instrument je het beste kunt gebruiken om tussen je tanden te reinigen, is afhankelijk van de ruimte tussen jouw tanden en kiezen. Overleg met je tandarts of preventie-assistente welk instrument voor jou het meest geschikt is.