Kronen en bruggen

Kronen en bruggen kunnen een oplossing zijn als je door tandbederf één of meer tanden of kiezen kwijtraakt. Ze vormen een duurzaam alternatief als er onvoldoende houvast is voor een gewone vulling. Kronen en bruggen kunnen ook gebruikt worden ter verbetering van het uiterlijk. Bijvoorbeeld als de tanden en kiezen in de mond verkleurd of slecht gevormd zijn.

Digitale keramische restauraties – de moderne techniek voor kronen en bruggen

Wat zijn digitale keramische restauraties?

Bij Tandheelkunst wordt onder andere gebruik gemaakt van het geavanceerde CEREC-systeem. CEREC is een methode waarbij met behulp van computertechniek 3D porseleinen restauraties met de hoogste precisie worden vervaardigd. Hiermee kunnen we inlays, onlangs, kronen en facings maken in een dag! Je krijgt dan ook 7 jaar garantie!

Hoe verloopt zo’n behandeling?

Vroeger was het nodig om hiervoor te ‘happen’ en moest je twee weken met een noodkroon lopen. Dat is niet meer nodig. Jouw te behandelen tand of kies wordt eerst verdoofd. De oude vulling wordt verwijderd, waarbij we zoveel mogelijk van je eigen tand of kies willen behouden. Daarna wordt er met een 3D-camera een digitale afdruk gemaakt.

De scans worden vervolgens digitaal opgestuurd naar het Tandtechnisch laboratorium. Hier zal een slijpmachine de tand of kies tot in grote perfectie met behulp van high-tech diamantfreesjes uitslijpen. Vervolgens wordt jouw keramische restauratie individueel door de technieker ingekleurd waarna deze in een speciale oven wordt afgebakken voor een zeer sterk en hoogglans resultaat. Aan het eind van dit bakproces wordt de keramische restauratie bij jou geplaatst.

Je krijgt dan de meest duurzame restauratie die op dit moment mogelijk is zodat je weer voor een lange tijd bent beschermd.

De voordelen voor jou

  • Er wordt een digitale afdruk gemaakt, zodat je dus niet meer hoeft te ‘happen’.
  • Er worden tandkleurige restauraties gemaakt, dus geen donkere randjes meer!
  • In veel gevallen kan in één dag de keramische restauratie worden gemaakt.
  • Bij voorkeur krijg je een tandbesparende restauratie, waardoor er zoveel mogelijk van de eigen tand behouden blijft
  • Hoge esthetiek en sterkte van de restauraties
  • Geen noodkroon meer nodig en vaak maar een keer verdoven!

Garantie

Je krijgt bij de Tandheelkunstpraktijken 7 jaar garantie op kronen en bruggen. Raadpleeg jouw tandarts voor de voorwaarden.

 

Folders gerelateerd aan "Kronen en bruggen"