Gezondheidsvragen voor je bezoek aan Tandheelkunst

Het beleid dat tandartsen in Nederland volgen is dat ze alleen mensen in hun praktijk toelaten waarvan ze met vrij grote zekerheid weten dat ze geen corona gerelateerde klachten hebben.

Mocht je in de periode voorafgaand aan je afspraak op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoorden, dan verzoeken wij je om contact op te nemen met de praktijk.

  • Heb je nu klachten die kunnen wijzen op corona: verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging (tot 38°C) of koorts (meer dan 38°C), plotseling verlies van reuk, smaak of beide?
  • Ben je in (thuis)isolatie of thuisquarantaine of zou je dit moeten zijn?
  • Heb je een huisgenoot met koorts of benauwdheid (zonder negatieve PCR-testuitslag)?

Volgens de leidraad gelden in de tandartspraktijk voor kinderen (zowel als persoon als huisgenoot) dezelfde regels als bij volwassenen.

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, vragen we je bij binnenkomst in de praktijk en bij het verlaten van de praktijk je handen te desinfecteren met handalcohol. We verzoeken je daarna je gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. Buiten de behandeling proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Extra aanwijzingen

  • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
  • Vermijd zoveel mogelijk het aanraken van deurkrukken, tafeloppervlakken, stoelen, etc.
  • Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
  • Let op de stickers in de praktijk die de looproute aangeven.
  • Kom liefst alleen naar je afspraak; als het strikt noodzakelijk is, mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen. 
  • Verlaat na de behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.

We ontvangen je als altijd met een glimlach en we schudden uiteraard geen handen meer.
Het kan zijn dat we je vragen voor de behandeling 1 minuut te spoelen.
We houden ons zoals altijd aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben aanvullende maatregelen genomen naar aanleiding van de Leidraad die de Mondzorgkoepel heeft opgesteld en die is goedgekeurd door RIVM, inspectie en ministerie.

Tot ziens,
Team Tandheelkunst